Vogelkunst en decoratie: Breng de natuurlijke schoonheid van vogels in huis

vogelkunst en decoratie

Vogels hebben altijd al een speciale plaats ingenomen in de menselijke verbeelding en creativiteit. Hun kleurrijke veren, gracieuze vlucht en melodieuze gezang hebben kunstenaars door de eeuwen heen geïnspireerd om vogels af te beelden in verschillende vormen van kunst en decoratie. Of het nu gaat om schilderijen, sculpturen, keramiek of zelfs textiel, vogelkunst voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan ons interieur en brengt een gevoel van sereniteit met zich mee.

Eén van de meest populaire manieren om vogelkunst in huis te halen is door middel van schilderijen. Van realistische portretten tot abstracte interpretaties, er zijn talloze kunstwerken die de prachtige diversiteit van vogels vastleggen. Een kleurrijk schilderij van exotische papegaaien kan bijvoorbeeld een levendig accent toevoegen aan een ruimte, terwijl een ingetogen aquarel van zwanen rust en elegantie uitstraalt.

Naast schilderijen zijn er ook sculpturen die vogels tot leven kunnen brengen in onze interieurs. Beeldhouwwerken gemaakt van verschillende materialen zoals brons, hout of steen kunnen de unieke kenmerken en bewegingen van vogels prachtig weergeven. Een beeldje van een zingende merel op een vensterbank kan bijvoorbeeld een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegen aan onze dagelijkse omgeving.

Keramiek is nog een andere vorm van vogelkunst die zowel functioneel als decoratief kan zijn. Vogelvormige vazen, schalen of bekers kunnen dienen als prachtige accenten in ons interieur, terwijl ze tegelijkertijd een praktisch doel vervullen. Deze handgemaakte stukken voegen een ambachtelijke charme toe aan onze leefruimtes en brengen de natuur dichter bij huis.

Textielkunst is ook een creatieve manier om vogels in ons interieur te integreren. Van kussenslopen met vogelmotieven tot wandtapijten met vogelscènes, textiel kan een speelse en kleurrijke sfeer creëren. Het gebruik van verschillende texturen en materialen voegt dimensie toe aan het ontwerp en maakt het mogelijk om de schoonheid van vogels op een zachte en tastbare manier te ervaren.

Vogelkunst en decoratie bieden niet alleen esthetisch plezier, maar herinneren ons ook aan de schoonheid van de natuurlijke wereld om ons heen. Ze brengen een gevoel van rust, vrijheid en verbondenheid met de natuur in onze dagelijkse leefomgeving. Of je nu kiest voor een schilderij, sculptuur, keramiek of textielwerk, vogelkunst voegt karakter toe aan onze ruimtes en laat ons genieten van de prachtige diversiteit van deze gevleugelde wezens.

 

9 Veelgestelde vragen over vogelkunst en decoratie: Een gids voor verzamelen, kopen en bewaren

 1. Wat is de beste manier om vogelkunst en decoratie te verzamelen?
 2. Wat zijn de verschillende soorten vogelkunst en decoratie?
 3. Waar kan ik kwalitatief goede vogelkunst en decoratie kopen?
 4. Welke materialen worden gebruikt bij het maken van vogelkunst en decoratie?
 5. Hoe maak je eigen unieke vogelkunst en decoraties?
 6. Wat is een goede prijs om te betalen als je vogelkunst en decoraties koopt?
 7. Waarom is het belangrijk om vintage of antieke stukken te verzamelen in plaats van nieuwe stukken te kopen?
 8. Hoe bewaar je antieke of vintage stukken van vogelkunst en decoraties op de juiste manier?
 9. Waarom is het zo populair om met authentieke materialen zoals glas, porselein, hout of metalen objecten te werken bij het maken van vogelkunst en decoraties?

Wat is de beste manier om vogelkunst en decoratie te verzamelen?

Het verzamelen van vogelkunst en decoratie kan een plezierige en persoonlijke ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om de beste manier te vinden om jouw collectie op te bouwen:

 1. Identificeer jouw interessegebied: Overweeg welke vormen van vogelkunst en decoratie jou het meest aanspreken. Wil je je richten op schilderijen, sculpturen, keramiek of textiel? Door je te concentreren op een specifiek interessegebied kun je een meer coherente en gerichte collectie opbouwen.
 2. Onderzoek en leer: Neem de tijd om meer te weten te komen over verschillende kunstenaars, stijlen en technieken die worden gebruikt in vogelkunst. Leer over de geschiedenis van vogelafbeeldingen in de kunst en ontdek welke kunstenaars bekend staan om hun vogelwerken. Dit zal je helpen bij het waarderen van verschillende artistieke benaderingen en het nemen van weloverwogen beslissingen bij het verzamelen.
 3. Bezoek galeries, tentoonstellingen en kunstbeurzen: Breng regelmatig bezoeken aan galeries, musea of kunstbeurzen waar vogelkunst wordt tentoongesteld. Dit geeft je de mogelijkheid om werken in het echt te zien, met kunstenaars te praten en nieuwe inspiratie op te doen voor jouw collectie.
 4. Verzamel binnen jouw budget: Stel een budget vast dat past bij jouw financiële mogelijkheden en houd je hieraan tijdens het verzamelen. Vogelkunst en decoratie kunnen variëren in prijs, afhankelijk van factoren zoals de bekendheid van de kunstenaar, het gebruikte materiaal en de zeldzaamheid van het stuk. Het is belangrijk om realistisch te zijn over wat je kunt veroorloven en bewust keuzes te maken.
 5. Koop bij betrouwbare bronnen: Koop kunstwerken alleen bij betrouwbare bronnen, zoals gerenommeerde galeries, veilinghuizen of erkende kunsthandelaren. Dit verzekert je van authenticiteit en kwaliteit van de stukken die je verzamelt.
 6. Wees selectief: Verzamel alleen werken waar je echt van houdt en die resoneren met jouw persoonlijke smaak. Je collectie moet een weerspiegeling zijn van jouw eigen interesse en esthetiek. Kies voor stukken die je elke dag plezier zullen geven en een positieve sfeer aan jouw leefruimte zullen toevoegen.
 7. Mix verschillende stijlen: Experimenteer met het mixen van verschillende stijlen en media binnen jouw collectie om een dynamische en eclectische verzameling te creëren. Combineer bijvoorbeeld een abstract schilderij met een traditioneel keramisch beeldje om contrast en interesse toe te voegen.
 8. Documenteer jouw collectie: Houd een gedetailleerde inventaris bij van jouw vogelkunst- en decoratiecollectie, inclusief informatie over de kunstenaar, het jaar van creatie, techniek en aankoopdatum. Dit helpt niet alleen bij het organiseren van jouw collectie, maar kan ook handig zijn voor verzekering of eventuele toekomstige verkoop.

Het verzamelen van vogelkunst en decoratie is een persoonlijke reis die de schoonheid van de natuur in jouw leefruimte brengt. Geniet van het proces, laat je inspireren en bouw een collectie op die jouw liefde voor vogels weerspiegelt.

Wat zijn de verschillende soorten vogelkunst en decoratie?

Vogelkunst en decoratie omvatten een breed scala aan creatieve expressies en stijlen. Hier zijn enkele van de verschillende soorten vogelkunst en decoratie:

 1. Schilderijen: Kunstwerken die vogels afbeelden, variërend van realistische portretten tot abstracte interpretaties. Ze kunnen worden gemaakt met verschillende technieken zoals olieverf, acrylverf, aquarel of zelfs mixed media.
 2. Sculpturen: Beeldhouwwerken die de vorm, beweging en kenmerken van vogels weergeven. Ze kunnen worden gemaakt van materialen zoals brons, hout, steen, keramiek of zelfs glas.
 3. Keramiek: Vogelvormige vazen, schalen, beelden of andere functionele objecten gemaakt van keramiek. Deze kunnen met de hand worden gevormd of gegoten en vervolgens beschilderd of geglazuurd.
 4. Textielkunst: Vogelmotieven op stoffen zoals kussenslopen, wandtapijten, quilts of gordijnen. Textielkunst kan worden gemaakt door middel van borduurwerk, weven, patchwork of het bedrukken van stoffen.
 5. Fotografie: Prachtige foto’s van vogels in hun natuurlijke omgeving. Vogelfotografie vereist geduld en vaardigheid om het perfecte moment vast te leggen.
 6. Muurschilderingen: Grote schilderingen op muren of gevels die vogels afbeelden en een artistiek statement maken in zowel binnen- als buitenruimtes.
 7. Decoratieve objecten: Kleine decoratieve objecten zoals beeldjes, mobielen, windgongen of hangende ornamenten die vogels voorstellen. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout, metaal, glas of kunststof.
 8. Grafische prints: Gedrukte afbeeldingen van vogels op posters, ansichtkaarten of ingelijste prints. Grafische prints bieden een betaalbare manier om vogelkunst in huis te halen.

Deze verschillende vormen van vogelkunst en decoratie bieden talloze mogelijkheden om de schoonheid en diversiteit van vogels in ons dagelijks leven te integreren. Of je nu kiest voor een schilderij aan de muur, een sculptuur op een plank of een subtiel textielaccent, vogelkunst voegt een vleugje natuurlijke pracht toe aan elke ruimte.

Waar kan ik kwalitatief goede vogelkunst en decoratie kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je kwalitatief goede vogelkunst en decoratie kunt kopen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Kunstgalerijen: Bezoek lokale kunstgalerijen in jouw omgeving. Deze galerijen bieden vaak een breed scala aan kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en keramiek met vogelmotieven. Galerijmedewerkers kunnen je helpen bij het vinden van kunstwerken die passen bij jouw smaak en budget.
 2. Online marktplaatsen voor kunst: Er zijn verschillende online platforms waar je kunstwerken kunt kopen, zoals schilderijen, sculpturen en keramiek met vogelmotieven. Websites zoals Etsy, Saatchi Art en Artsy bieden een breed scala aan kunstwerken van verschillende kunstenaars over de hele wereld.
 3. Vogelparkwinkels: Sommige vogelparken hebben winkels waar je vogelgerelateerde producten kunt kopen, waaronder ook kunst en decoratie met vogelmotieven. Deze winkels kunnen unieke stukken aanbieden die specifiek gericht zijn op liefhebbers van vogels.
 4. Natuur- en cadeauwinkels: Bezoek natuur- en cadeauwinkels die gespecialiseerd zijn in producten geïnspireerd door de natuur. Deze winkels hebben vaak een selectie van decoratieve items met vogelmotieven, zoals textiel, beeldjes of posters.
 5. Kunstbeurzen en evenementen: Houd lokale kunstbeurzen, ambachtelijke markten en evenementen in de gaten. Deze bieden vaak een kans om kunstwerken rechtstreeks van kunstenaars te kopen en met hen in contact te komen. Dit kan leiden tot het ontdekken van unieke vogelkunst en decoratie.

Onthoud dat de keuze van de winkel afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren, budget en beschikbaarheid. Het is altijd een goed idee om verschillende opties te verkennen voordat je een aankoop doet, zodat je het perfecte stuk kunt vinden dat past bij jouw smaak en interieur.

Welke materialen worden gebruikt bij het maken van vogelkunst en decoratie?

Bij het maken van vogelkunst en decoratie worden verschillende materialen gebruikt, afhankelijk van de artistieke techniek en het gewenste effect. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt:

 1. Schilderijen: Kunstenaars gebruiken vaak acrylverf, olieverf, aquarelverf of gouache om vogels op doek of papier af te beelden. Ze kunnen ook verschillende soorten penselen en paletmessen gebruiken om texturen en details toe te voegen.
 2. Sculpturen: Beeldhouwers kunnen werken met diverse materialen zoals brons, hout, steen, klei of keramiek om driedimensionale vogelfiguren te creëren. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en vereist specifieke technieken.
 3. Keramiek: Keramische kunstenaars gebruiken klei als basis voor hun creaties. Na het vormgeven van de klei kunnen ze deze bakken in een oven om het te harden. Vervolgens kunnen ze glazuren aanbrengen om kleur en textuur toe te voegen.
 4. Textiel: Textielkunstenaars maken gebruik van verschillende stoffen zoals katoen, zijde, wol of synthetische vezels om vogelontwerpen te creëren op kussenslopen, wandtapijten, quilts of andere textielobjecten. Dit kan gebeuren door middel van borduurwerk, applicaties of druktechnieken.
 5. Metaal: Sommige kunstenaars werken met metaal zoals koper, messing of aluminium om vogelfiguren te maken. Ze kunnen deze materialen snijden, lassen, buigen of solderen om de gewenste vorm te creëren.

Het gebruik van deze materialen stelt kunstenaars in staat om verschillende texturen, kleuren en vormen te verkennen en zo unieke vogelkunstwerken en decoratieve objecten te maken.

Hoe maak je eigen unieke vogelkunst en decoraties?

Het creëren van je eigen unieke vogelkunst en decoraties kan een leuke en creatieve manier zijn om je passie voor vogels tot uiting te brengen. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen:

 1. Inspiratie verzamelen: Begin met het verzamelen van inspiratie. Blader door vogelfoto’s, bezoek vogelparken of bekijk kunstwerken van andere kunstenaars die zich hebben laten inspireren door vogels. Dit zal je helpen ideeën op te doen en je eigen stijl te ontwikkelen.
 2. Materiaalkeuze: Kies het materiaal waarmee je wilt werken. Je kunt verschillende mediums gebruiken, zoals verf, klei, textiel of zelfs gerecyclede materialen. Overweeg welk medium het beste past bij het idee dat je in gedachten hebt.
 3. Schetsen: Maak een schets van het ontwerp dat je wilt maken. Dit kan zo gedetailleerd of abstract zijn als je wilt. Experimenteer met verschillende composities en posities om de gewenste uitstraling te bereiken.
 4. Technieken gebruiken: Verken verschillende technieken om texturen en details aan je kunstwerk toe te voegen. Dit kan variëren van schildertechnieken zoals penseelstreken en mengtechnieken tot boetseren met klei of het gebruik van borduurwerk op textiel.
 5. Kleurenpalet kiezen: Denk na over welke kleuren je wilt gebruiken om de sfeer en uitstraling van je kunstwerk vast te leggen. Vogels zijn vaak kleurrijk, dus speel met verschillende tinten en schakeringen om hun schoonheid weer te geven.
 6. Creëren en experimenteren: Ga aan de slag en begin met het maken van je kunstwerk. Wees niet bang om te experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het proces.
 7. Afwerking en presentatie: Zodra je kunstwerk klaar is, zorg je voor een goede afwerking, zoals vernissen of inlijsten, afhankelijk van het medium dat je hebt gekozen. Overweeg ook hoe je je kunstwerk wilt presenteren, of het nu aan de muur hangt, op een plank staat of als onderdeel van een decoratieve installatie wordt gebruikt.

Onthoud dat vogelkunst en decoraties persoonlijk zijn, dus laat je eigen stijl en creativiteit spreken. Geniet van het proces en wees trots op je unieke vogelkunstwerken die een vleugje natuurlijke schoonheid aan je interieur toevoegen!

Wat is een goede prijs om te betalen als je vogelkunst en decoraties koopt?

De prijs van vogelkunst en decoraties kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de kunstenaar, het materiaal, de grootte en de complexiteit van het werk. Het is belangrijk om te bedenken dat kunstwerken uniek zijn en vaak handgemaakt, wat hun waarde kan beïnvloeden.

Bij het bepalen van een goede prijs voor vogelkunst en decoraties is het raadzaam om een budget vast te stellen op basis van je eigen financiële mogelijkheden en persoonlijke waardering voor het kunstwerk. Sommige kleinere stukken kunnen al verkrijgbaar zijn voor redelijke prijzen, terwijl grotere of meer complexe werken hogere prijskaartjes kunnen hebben.

Het kan ook nuttig zijn om onderzoek te doen naar vergelijkbare kunstwerken op de markt om een idee te krijgen van de gangbare prijzen. Galeries, online platforms voor kunstverkoop en lokale kunstmarkten kunnen goede bronnen zijn om verschillende aanbiedingen te vergelijken.

Het is echter belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken bij het kopen van vogelkunst en decoraties. Het is ook essentieel om aandacht te besteden aan de kwaliteit, originaliteit en artistieke waarde van het werk. Kunstwerken kunnen een investering zijn die met de tijd in waarde kan toenemen, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je er persoonlijk plezier aan beleeft.

Onthoud dat er geen vaste “juiste” prijs is voor vogelkunst en decoraties, maar dat het uiteindelijk afhangt van je eigen smaak, budget en de waarde die je hecht aan het kunstwerk.

Waarom is het belangrijk om vintage of antieke stukken te verzamelen in plaats van nieuwe stukken te kopen?

Het verzamelen van vintage of antieke stukken in plaats van nieuwe stukken te kopen heeft verschillende voordelen en redenen waarom het belangrijk kan zijn. Hier zijn een paar redenen waarom veel mensen de voorkeur geven aan het verzamelen van vintage of antieke items:

 1. Uniekheid en karakter: Vintage en antieke stukken hebben vaak een uniek ontwerp en karakter dat je niet gemakkelijk kunt vinden in nieuwere items. Ze kunnen een verhaal vertellen over een andere tijd, cultuur of ambachtelijke traditie. Het bezitten van unieke stukken kan je huis of collectie persoonlijkheid geven en je onderscheiden van de massa.
 2. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Door het verzamelen van vintage of antieke items draag je bij aan duurzaamheid en milieubehoud. Het hergebruiken van bestaande stukken vermindert de vraag naar nieuwe producten, waardoor de druk op natuurlijke hulpbronnen en productieprocessen wordt verminderd. Het helpt ook om afval te verminderen door oude items een nieuw leven te geven.
 3. Waardebehoud en investering: Veel vintage of antieke items behouden hun waarde goed, soms zelfs toenemend in waarde na verloop van tijd. Dit maakt ze aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar investeringen of waardevolle erfstukken om door te geven aan toekomstige generaties.
 4. Kwaliteit en vakmanschap: Vintage en antieke stukken worden vaak geprezen om hun superieure kwaliteit en vakmanschap. In het verleden werden vaak hoogwaardige materialen en technieken gebruikt bij de productie van deze items, waardoor ze duurzaam en langdurig waren. Het bezitten van stukken met een rijke geschiedenis kan een gevoel van waardering voor ambachtelijk vakmanschap bevorderen.
 5. Verbinding met het verleden: Het verzamelen van vintage of antieke items kan een gevoel van verbinding met het verleden creëren. Het kan ons helpen om ons bewust te zijn van onze geschiedenis, culturele erfgoed en tradities. Het kan ook nostalgische gevoelens oproepen en ons herinneringen aan vroegere tijden laten herleven.

Hoewel er zeker voordelen zijn aan het verzamelen van vintage of antieke stukken, is het belangrijk op te merken dat dit persoonlijke voorkeuren zijn en dat er geen goed of fout antwoord is als het gaat om het kopen van nieuwe versus oude items. Het belangrijkste is om te genieten van de items die je verzamelt, ongeacht hun leeftijd of herkomst.

Hoe bewaar je antieke of vintage stukken van vogelkunst en decoraties op de juiste manier?

Het bewaren van antieke of vintage stukken van vogelkunst en decoraties vereist zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat ze goed worden beschermd en behouden blijven. Hier zijn een paar tips om op de juiste manier voor deze waardevolle stukken te zorgen:

 1. Stof en reinig regelmatig: Stof kan zich ophopen op antieke stukken, dus het is belangrijk om ze regelmatig voorzichtig af te nemen met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de delicate afwerking of verf kunnen beschadigen.
 2. Bescherm tegen direct zonlicht: Zonlicht kan schadelijk zijn voor antieke stukken, omdat het de kleuren kan vervagen en materialen kan laten verzwakken. Plaats ze daarom niet in direct zonlicht, maar kies een plek in huis waar ze beschermd zijn tegen overmatige blootstelling aan UV-stralen.
 3. Regel de temperatuur en vochtigheid: Antieke vogelkunst en decoraties gedijen het beste bij stabiele temperatuur- en vochtigheidsniveaus. Extreem hoge temperaturen of vochtigheid kunnen leiden tot schade aan hout, verf of andere materialen. Bewaar ze op een plaats waar de temperatuur en vochtigheid redelijk constant zijn.
 4. Vermijd blootstelling aan vocht: Voorkom dat antieke stukken worden blootgesteld aan water of vochtige omstandigheden, omdat dit schimmel- en rotproblemen kan veroorzaken. Als je ze in een vochtige omgeving wilt bewaren, overweeg dan het gebruik van vochtabsorberende producten zoals silicagelzakjes om het vochtgehalte te verminderen.
 5. Voorzichtig verplaatsen en hanteren: Behandel antieke stukken altijd met zorg bij het verplaatsen of hanteren ervan. Draag handschoenen om vlekken van vingers of handvet te voorkomen en ondersteun fragiele delen indien nodig.
 6. Bewaar in geschikte containers: Als je antieke vogelkunst en decoraties wilt opbergen, kies dan voor geschikte containers zoals zuurvrij papier, doeken of kartonnen dozen om ze te beschermen tegen stof, licht en schokken. Vermijd het gebruik van plastic zakken, omdat deze condensatie kunnen veroorzaken.

Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij een professional op het gebied van restauratie en conservering als je waardevolle antieke stukken hebt die speciale aandacht vereisen. Zij kunnen je helpen met specifieke instructies voor het behoud van jouw unieke vogelkunst en decoraties.

Waarom is het zo populair om met authentieke materialen zoals glas, porselein, hout of metalen objecten te werken bij het maken van vogelkunst en decoraties?

Het gebruik van authentieke materialen zoals glas, porselein, hout of metalen objecten bij het maken van vogelkunst en decoraties heeft verschillende redenen waarom het zo populair is:

 1. Esthetische waarde: Deze materialen hebben een intrinsieke schoonheid en unieke eigenschappen die bijdragen aan de visuele aantrekkingskracht van vogelkunst. Het glanzende oppervlak van glas, de fijnheid van porselein, de warmte van hout en de duurzaamheid van metalen objecten creëren allemaal een speciale esthetiek die bijdraagt aan de aantrekkingskracht van het kunstwerk.
 2. Duurzaamheid: Authentieke materialen zoals glas, porselein, hout en metalen objecten zijn vaak duurzaam en gaan lang mee. Dit zorgt ervoor dat vogelkunstwerken en decoraties hun schoonheid behouden in de loop der tijd, waardoor ze een waardevolle investering worden.
 3. Ambachtelijk vakmanschap: Het werken met deze materialen vereist vaak ambachtelijk vakmanschap en technische vaardigheden. Kunstenaars die met glas blazen, porselein beschilderen, houtsnijden of metaal bewerken tonen hun expertise door middel van deze traditionele technieken. Dit geeft het kunstwerk een gevoel van authenticiteit en waarde.
 4. Natuurlijke verbinding: Materialen zoals hout roepen een natuurlijke verbinding op met vogels en hun leefomgeving. Het gebruik van deze materialen in vogelkunst en decoraties versterkt de link met de natuurlijke wereld en brengt een gevoel van authenticiteit en organische schoonheid met zich mee.
 5. Unieke texturen: Elk materiaal heeft zijn eigen unieke textuur, die kan worden gebruikt om de artistieke expressie te versterken. De glans van glas, het gladde oppervlak van porselein, de natuurlijke nerven in hout en de glinstering van metalen voegen allemaal dimensie toe aan het kunstwerk en creëren visuele interesse.

Al met al bieden authentieke materialen een combinatie van visuele aantrekkingskracht, duurzaamheid, ambachtelijk vakmanschap en natuurlijke verbinding die bijdragen aan de populariteit van vogelkunst en decoraties. Ze geven deze kunstwerken een uniek karakter en maken ze tot waardevolle stukken die zowel esthetisch als artistiek bevredigend zijn.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.