Over ons


Bij StrekerVogelvrienden.nl delen we een passie voor het observeren, beschermen en bestuderen van de prachtige vogelsoorten die de Streker regio rijk is. Onze gemeenschap van vogelliefhebbers, ornithologen en natuurbeschermers zet zich in om de natuurlijke habitats van deze vogels te behouden en de kennis over hun gedrag en leefomgeving te vergroten.

Onze liefde voor vogels brengt ons samen in een diversiteit aan activiteiten. Van educatieve wandelingen en lezingen tot het organiseren van vogeltellingen en het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek, wij zijn actief betrokken bij het welzijn van onze gevederde vrienden. Onze leden variëren van beginners die net hun eerste verrekijker hebben gekocht tot ervaren vogelaars met een indrukwekkende soortenlijst.

Bij StrekerVogelvrienden.nl is er een sterke overtuiging dat samenwerking en community-gevoel essentieel zijn voor de bescherming van vogels. Wij werken nauw samen met lokale en nationale natuurorganisaties om de impact van onze inspanningen te maximaliseren. Onze website dient als een platform voor leden om waarnemingen te delen, evenementen te plannen en kennis uit te wisselen over de beste praktijken in vogelbescherming.

De natuurlijke schoonheid van de Streker regio biedt een thuis aan een rijke verscheidenheid aan vogelsoorten. Van de zangvogels in onze bossen tot de watervogels langs onze kustlijnen, wij streven ernaar om deze prachtige wezens de aandacht te geven die ze verdienen. Door middel van fotografie, vogelgidsen en onze interactieve website, brengen we de wonderen van het vogelleven dichter bij de mensen.

Wij nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in vogels en natuurbehoud om deel uit te maken van onze gemeenschap. Of je nu je eerste stappen zet in de vogelobservatie of al jarenlang ervaring hebt, bij StrekerVogelvrienden.nl vind je gelijkgestemden die jouw enthousiasme voor de natuur delen.

Ontdek samen met ons de vreugde van het vogels kijken en draag bij aan het behoud van onze natuurlijke omgeving. Sluit je aan bij onze missie om de stem te zijn voor de vogels van de Streker regio.